Αποχαιρετιστήρια έκπληξη σε αποφοιτούσα εκπαιδευόμενη στο Σ.Δ.Ε. Ρεθύμνου

Αποχαιρετιστήρια έκπληξη σε αποφοιτούσα εκπαιδευόμενη στο Σ.Δ.Ε. Ρεθύμνου

Στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, εκτός από την απόκτηση βασικών γνώσεων, τον πυρήνα της εκπαιδευτικής διαδικασίας αποτελεί η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, καθώς επιτρέπει στο άτομο την ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων με τους γύρω του, την ομαλή προσαρμογή στην ομαδική ζωή και την ανάπτυξη της αυτοεικόνας του. Αυτό προκύπτει μέσα από την τριβή του με άτομα διαφορετικού φύλου, διαφορετικής κοινωνικής-πολιτισμικής προέλευσης, άτομα διαφορετικών γνώσεων, απόψεων και στάσεων. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προς τη γνώση δύναται να αναπτυχθούν και φιλικές σχέσεις μέσα στο δυναμικό στου σχολείου, καλλιεργώντας τις κατάλληλες συνθήκες μάθησης για ένα κοινό στόχο.

Μέσα σε θετικό κλίμα, οι εκπαιδευόμενοι του Β’ κύκλου του ΣΔΕ Ρεθύμνου αποφάσισαν να διοργανώσουν μία αποχαιρετιστήρια έκπληξη, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, στην εκπαιδευόμενη Ελένη Παναγιωτάκη που ολοκλήρωσε με επιτυχία, τον Φεβρουάριο, το πρόγραμμα σπουδών του ΣΔΕ Ρεθύμνου, λαμβάνοντας απολυτήριο τίτλο σπουδών ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου.

Οι συνεκπαιδευμένοι ετοίμασαν διάφορα εδέσματα και στόλισαν την τάξη με πανό που έγραφαν όμορφα λόγια για τη γλυκιά Ελένη, όπως τους άρεσε να την αποκαλούν. Η εκπαιδευόμενη του Β’ κύκλου Ρένα Ξυπάκη αναφέρει για τον ενθουσιασμό που επικράτησε: «Κατά τη διάρκεια του αποχαιρετισμού η διευθύντρια έδωσε το πολυπόθητο τίτλο σπουδών στην Ελένη, μέσα σε ένα κλίμα μεγάλης συγκίνησης, κάνοντας τους μαθητές να ζητωκραυγάζουν από χαρά».

Η απονομή τίτλου έγινε παρουσία όλων των εκπαιδευομένων του ΣΔΕ Ρεθύμνου, της διευθύντριας Ειρήνης Αντωνίου, του υποδιευθυντή Ιωάννη Σπυριδάκη και όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Συγχαρητήρια στην Ελένη για την αξιόλογη προσπάθεια που κατέβαλε με δυναμισμό και χαμόγελο και της ευχόμαστε να πετυχαίνει πάντοτε τους στόχους της. Την αποχαιρετούμε με μια φράση παρμένη από τα πανό των εκπαιδευομένων «Ελενίτσα, η απουσία σου θα είναι αισθητή… καλά να περνάς …θα μας λείψεις!».

Η διευθύντρια ΣΔΕ Ρεθύμνου

Ειρήνη Αντωνίου

Σχολιάστε